Apparatenlijst en subsidiebedrag

Om een keuze te maken is een Apparatenlijst warmtepompen (pdf) opgesteld. De warmtepompen op de lijst zijn apparaten die in aanmerking komen voor subsidie. De lijst staat onderaan deze pagina. Deze lijst wordt continue aangevuld met nieuwe merken en types. Dit gebeurt na controle en goedkeuring van nieuw gemelde apparaten door de RVO.nl. Hierin staat ook het indicatief subsidiebedrag per apparaat.

Staat een apparaat niet op de apparatenlijst, terwijl die volgens de specificaties wel voldoet? Lees dan bij Veelgestelde vragen wat u kunt doen.

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de Û 1000 en Û 2.500.

Bij het berekenen van uw uiteindelijke subsidie baseren wij ons op apparaatgegevens die door fabrikanten aan ons zijn verstrekt. Mocht blijken dat fabrikantgegevens onjuistheden bevatten dan corrigeren wij de lijst en het apparaat subsidiebedrag. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke hoogte van uw subsidie.