Waterontharders

Icon waterontharderWaterontharders zijn leverbaar in verschillende varianten. Voor ieder verbruik of afmeting is er een juiste waterontharder te krijgen.

Een waterontharder zorgt er voor dat u kalkvrij water heeft. Hard water en kalkaanslag zijn niet gevaarlijk. Maar het heeft wel gevolgen. Wanden, tegels, voegen en de douchewand slaan wit uit van de kalkaanslag die wordt veroorzaakt door een hoge waterhardheid. Ook moeten douchekoppen regelmatig worden ontkalkt om een goede doorstroming te blijven houden.

Het is daarom belangrijk dat u gebruik maakt van een goede waterontkalker. Dit kunnen bijvoorbeeld Delta waterontkalkers zijn.

De voordelen van zacht water zijn:

 • Nooit meer verkalkte leidingen, huishoudtoestellen, kranen en douchekoppen.
  Dit is waarschijnlijk de meest aangehaalde reden voor waterontkalking. Hoe minder kalk, hoe minder kalkaanslag. En daardoor heeft u geen problemen meer met verstopte leidingen, kapotte kranen of douchekoppen
 • Geen energieverlies meer door verkalkte verwarmingselementen.
  Kalk werkt isolerend. Naarmate verwarmingselementen bedekt geraken met kalk, raken ze dus ook geïsoleerd van het water. Gevolg, de opwarming duurt langer en kost dus een pak meer energie. Met een waterontkalker vermijd je deze kalkafzetting en zal je boiler, je koffiezet, je wasmachine,… een veel hoger rendement hebben en een langere levensduurte kennen.
 • Zacht water is gezonder voor uw huid en haar.
  De huid bezit een natuurlijke beschermingslaag. Deze houdt de huid soepel en beschermt ze tegen irritaties en ziektekiemen. Ook je haar wordt op een dergelijke manier verzorgd. Als je je met hard water gaat wassen, gaan de ruwe kalkdeeltjes in het water deze natuurlijke beschermingslaag wegschuren. Bij zacht water blijft deze natuurlijke beschermlaag aanwezig. Je huid zal zachter aanvoelen en je haar krijgt zijn natuurlijke glans en veerkracht terug. Hierdoor bespaar je ook op verzorgingsproducten, cremes en conditioners.
  Zacht water wordt ook meer en meer aangeraden voor mensen met eczeem en psoriasis. De ruwe kalkdeeltjes in hard water verergeren de symptomen van psoriasis maar ook het verminderd zeepverbruik bij zacht water (zie voordeel 6) werkt voordelig.
 • Minder kalk is minder schoonmaken.
  Kijk naar uw kranen, aanrecht, douchewand, inox, tegels en hun voegen, ramen,…: witte vlekken en hard schuren. Met een waterontkalker verdwijnen deze kalkvlekken. Minder kuisen en schrobben met minder product. Verspil niet langer uw kostbare tijd.
 • Kleding en linnen worden zachter en gaan langer mee.
  Kalk is een steenvorm, opgelost in water. Elke keer als je met hard water de was doet, gaan deze ruwe korreltjes de vezels van je wasgoed kapot schuren. Hierdoor zal kledij en linnen snel ruw aanvoelen en een kortere levensduur kennen. De was doen met kalkvrij water betekent ook dat er geen ruwe kalkresten zullen achterblijven in je wasgoed. De was wordt zachter. Reken ook op een lager verbruik van poeders en wasverzachters.
 • Lager gebruik van onderhoud,- en verzorgingsproducten.
  Reinigingsmiddelen en zepen verbruiken een deel van hun actief element om eerst de kalk in het water te neutraliseren. Pas dan zullen ze beginnen te reinigen. Anders gezegd, zepen en detergenten werken niet goed in hard water.
  Bij zacht water heb je minder van het product nodig om hetzelfde effect te krijgen. Je bespaart op zepen, detergenten, wasverzachters en andere ontkalkings- en onderhoudsproducten. Iedereen die reeds een waterontkalker heeft, zal bevestigen dat de zeep op hun washandje sneller en meer schuimt.
  Zo draag je ook je steentje bij tot een schoner milieu!
  Delta waterontkalkers werken op waterdruk. Geen overbodige elektronica en sluipverbruik. Ook geen ontregeling bij stroomonderbrekingen.

Klik op de foto voor de vergrotingen.

Jonkman Techniek helpt u graag bij het kiezen en installeren van de juiste waterontharder. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met mij op.